Interviews en Recensies uit het verleden en heden.

Ingezonden stuk in de rubriek Jan Traverse in het Helmond Dagblad in 1966

Recensie en foto van de Talentenjacht finale op zaterdag 31 okt. 1965 in het Helmonds Dagblad.

Muziek Parade -  Nummer 119 - 1967

Muziek Expresse 1967

Helmonds Dagblad 6 november 1979

Weekblad van Helmond 2 oktober 1985

Recensie Helmonds Dagblad 7 oktober 1985

Helmonds Dagblad 21 december 1992

Interview Helmonds Dagblad 12 december 1996

Recensie Helmonds Dagblad 15 december 1997

De Trompetter 27 oktober 1998

Interview ED december 1998

Recensie Eindhovens Dagblad December 2000

Recensie Eindhovens Dagblad 2001

Recensie Eindhovens Dagblad december 2002

Interview Eindhovens Dagblad 11 december 2002

December 2003 Eindhovens Dagblad

't Contact Someren 2004

Interview Eindhoven Dagblad 17 maart 2005

Eindhovens Dagblad 12 december 2004

Interview 't Contact  16 maart 2005

ED 15 december 2004

TRAVERSE 1 juli 2012 Helmond Kermis.

 

GENOTEN VAN COR EN MICHIEL

 

Donderdag 15 november 2018 ... De Ruchte... Grote zaal 14.00 uur. Eerste indruk: Drúk. Ín-druk. Indrukwekkend ook, achteraf. Het is volle bak. Stoelen zelfs tot op het podium.

De voorstelling heet “NAAKT”. Kaal, zonder toeters of bellen. Dat belooft wat.

Een vuurdoop is het. En niet alleen voor de schrijver dezes.

Een mooi, toepasselijk ingericht decor met veel jaren 60 & 70 attributen. Zoals een Zundapp en een Mobyletje, oranje huisraad, formica meubels en foto’s van Elvis en Marilyn Monroe.

Ga er maar eens goed voor zitten! En geniet na.

Enkelen hebben aan de oproep van het bestuur gevolg gegeven en zijn uitgedost in díe 60 & 70-ger jaren-stijl.

Ook vier bevallige dames van het organiserend comité.

Voorzitter Hennie opent met een welkom én een snelle enquête: “Wat vinden jullie van het Buukske-in-kleur?” Spontaan een klaterend applaus. Zo, redactie, steek dat alvast in je zak.

Cor zet meteen de toon met dit inkoppertje: “De dames waren toen allemaal nog knap, jong en slank.

Nu alleen nog knap.”

Volgens de regels van de hedendaagse AVG, moet aangekondigd worden dat er foto’s en films gemaakt worden. “Iemand bezwaar?” Niemand… Beginnen maar.

En dan rollen er heerlijke meezingers, ballades en hits de zaal in. Heel authentiek brengt Michiel met gemak John Denver tot leven alsook Cat Stevens en anderen. En Wim Sonnevelds “Het Dorp” wordt voluit meegezongen of -geneuried. Net als “Halleluja” van Leonard Cohen!

Als dan ook nog onze 4 dames als achtergrondkoortje worden ingezet, is de zaal helemáál opgewarmd. Ook het balkon danst mee. En naast mij zit een 89-jarige stille genieter. Zijn ogen schitteren en hij verstaat álles!

Ik zie ook louter glunderaars.

Het is Speedy Gonzales snel pauze! Dan blijkt opnieuw hoeveel mensen op de achtergrond zo’n middag tot een succes maken. Zowel vóór en na als tijdens de voorstelling. Vele handen maken licht werk. Koffie, thee, een lekkere koek worden snel en vaardig rondgebracht. En het servies ook weer snel opgehaald.

Dan is het Cors beurt. Zíjn vuurdoop, bekent-ie na afloop. Nooit eerder solo op het podium. Zijn mooie stem vertolkt veel hits van the Rolling Stones.

Bij elk lied heeft hij een klein verhaaltje. Memories zogezegd. Zo wordt het vanzelf een Ruby Tuesday. En dat op donderdag! Deze “Tribute aan de Stones” valt zeer in de smaak. Net als de vertolking van The Box Tops, The Troggs, The Animals of The Searchers. Hij kan er wat van! Vroeger al bij Con Amore in Helmond. Later bij zijn Fashions en nu op de solotoer. Hun beider liefde voor muziek werkt aanstekelijk. Zo vliegt de tijd. Samen met Michiel zingt hij tot voldoening van het publiek: Satisfaction. Nog efkes in de huid van Buddy Holly kruipen om te eindigen met het Gloria van Them. De applausmachine slaat stevig door als dank aan deze twee entertainers. Dat wordt onderstreept met dankwoorden en passende cadeaus.

En Cor, wij, ouderen, wij zijn een dankbaar publiek. Toch!?

Met Michiels toegift “Hé Goade Mee” nog op de lippen, keert eenieder huiswaarts.                                                    

Hans v.d. Einden

 

Michiel en Cor. (15 november 2018), Ontspanningsmiddag donderdag 15 november 2018

Met Cor v.d. Sande en Michiel Malschaert.

De schrik sloeg ons om het hart, het leek wel of de Rolling Stones zelf in de Ruchte kwamen optreden. Het zat er bom- en bomvol. Zelfs ook het hele balkon was bezet……

Geweldig toch, dat er zoveel mensen op het duo Cor en Michiel afkwamen, die zeker geen onbekenden zijn voor de Somerense mensen.

Ze hebben lang geoefend, hadden we gehoord en dat was wel duidelijk te merken. Het klonk als een klok.

Toen iedereen op zijn plekje zat, kwam onze voorzitter Hennie Vossen iedereen welkom heten en even ons nieuwe Buukske in het zonnetje zetten. Het zag er fantastisch uit, helemaal in kleur….. een groot applaus voor de Redactie klonk er spontaan.

Daarna was het de beurt aan Michiel Malschaert, zeker iemand die al regelmatig zulke middagen heeft verzorgd voor onze KBO. Hij had wat luisterliedjes uit de jaren 60 en 70… Hoewel, luister…. iedereen zong uit volle borst mee. Het klonk geweldig.

Tussendoor hadden de heren Cor en Michiel nog samen een nummertje gedaan, als een warming up voor Cor.

Na de pauze was de beurt aan hem, oud Fashion zanger, die normaal een hele band om zich heen had staan. Hij moest het nu in zijn eentje doen. Maar na een liedje was het meteen raak. De nummers waren allemaal grote hits geweest en vooral The Rolling Stones, stonden bij hem op nummer 1.

En aangezien bijna de hele zaal wat zat mee te zingen, te wippen met hun voeten, te schudden met het hoofd en mee te klappen, bleek het weer een schot in de roos van de Activiteiten Commissie, om deze heer ook even voor het voetlicht te halen en zijn repertoire te laten zingen. Geweldig, wat een JEUGDSENTIMENT, met hoofdletters.

Een middagje heerlijk genieten……..

De gastvrouwen hebben zich flink uit de naad moeten werken, want met zoveel mensen was dit een heel karwei. De mensen van het balkon, konden in de nieuwe foyer de koffie krijgen, de rest van de mensen gewoon in de zaal. Een grote klus en daarvoor onze hartelijke dank….. hoedje af.

More to come.

Maak jouw eigen website met JouwWeb